wie zijn wij

 

Wij zijn Eric en Jahaga uit Amsterdam. In oktober 2011 hebben wij de L’ANCIENNE QUINCAILLERIE in Plomion gekocht.Jahaga is documentairemaker en coach scenario schrijven, zij werkt zowel in Amsterdam als in Plomion. Eric is beroepsknutselaar en was daarom op zoek naar een grote werkplaats om te kunnen sleutelen, lassen en timmeren. Van bevriende kunstenaars kregen wij de tip om in Noord-Frankrijk te kijken. In de mooie, nog onbekende Thiérache vonden wij dit  ‘industriële kasteel’  op slechts 325 km afstand van Utrecht.

 

Omdat ons complex zo groot is, kunnen wij daar leuke en interessante projecten organiseren. De bewoners van het dorpje Plomion zijn blij met ons omdat wij er voor veel reuring zorgen. Wij organiseren daar in de zomer regelmatig concerten, tentoonstellingen, filmavonden en feesten. 2018 wordt het tweede jaar dat wij cursussen gaan organiseren.

 

In Amsterdam hebben wij een uitgebreid netwerk van ervaren kunst- en cultuurdocenten die graag bij ons les willen geven in hun vakgebied. Wij willen van onze l’ancienne quincaillerie (= voormalige ijzerwarenhandel) een dynamisch centrum van de regio maken dat voor bezoekers uit Nederland, België en voor de lokale bewoners interessant is om te bezoeken.

De ateliers bevinden zich door het hele complex waarin zich de afgelopen eeuwen diverse woon- en werkplaatsen bevonden. Er woonden gezinnen, er werd ijzer gesmeed, men was actief op agrarisch gebied, er werd bier gebrouwen en er waren winkels om deze producten te verkopen. Het complex bevindt zich in het midden van het dorpje Plomion aan de Place de l’Eglise tegenover de Notre Dame.