zomercursus verhalen schrijven

 

KOM  OP  VERHAAL  IN  PLOMION

Een schrijfcursus van 9 juli – 15 juli 2017 door Nico Dros vanaf 520,00 euro inclusief verblijf in Atelier Plomion, Noord-Frankrijk.

Een volle werkweek creatief schrijven. Veel mensen met alledaagse verplichtingen dromen er in stilte van. Welnu: een speciale cursus in het gemoedelijke Franse dorp Plomion maakt het mogelijk. Nico Dros, auteur en schrijfdocent, geeft van maandag 10  tot zaterdag 15 juli 2017 dagelijks schrijflessen aan een groep cursisten die ideeën hebben voor verhalen maar er niet zomaar een vorm voor kunnen vinden.

—————Nico Dros———–

Een volle cursusgroep heeft maximaal 10 deelnemers. Meld je op tijd aan.

Hoe ziet de schrijfcursus er precies uit?

Van maandag tot en met vrijdag zijn er elke dag twee lesblokken: in de ochtend van 10 tot 12 uur, en in de vooravond van 6 tot 8 uur. In de overige tijd van de dag schrijven de cursisten aan opdrachten die de docent heeft gegeven of werken ze aan hun eigen verhaal. Natuurlijk kun je ook inspiratie opdoen tijdens een wandeling in de landelijke omgeving rond het dorp.

Tijdens de lessen worden allerlei onderdelen en technieken van het schrijven behandeld. Het gaat over karaktertekening, het ontwerpen van een plot om een conflict in het verhaal boeiend uit te werken, het creëren van spanning, heden en verleden in een verhaal, vertellen vanuit een speciaal perspectief, het schrijven en aanscherpen van dialogen, het verbeteren van je stijl, de technieken van vertonen (showing) of levendig vertellen (telling).

Ter verheldering lezen cursisten die week korte verhalen en prozafragmenten van gevestigde auteurs. Elke cursist krijgt een syllabus met uitleg en toelichting.

Enerzijds oefent de cursist literaire technieken met behulp van gerichte schrijfopdrachten.

Anderzijds begint iedere deelnemer via een stappenplan aan een eigen kort verhaal van 1500 à 2000 woorden. Zelf schrijven – het scheppen van een eigen verhaalwereld – staat gedurende de hele week centraal.

Tijdens de lesblokken bespreken de docent en deelnemers gemaakte opdrachten en fragmenten van de verhalen in wording. Commentaar geven op elkaars werk is uitermate leerzaam. Deelnemers aan de cursus dienen een eigen laptop mee te nemen. Teksten worden via e-mailadressen over en weer uitgewisseld.

Zit je, buiten de lestijden, helemaal vast met je schrijven. Nico Dros, de docent, is gewoon aanspreekbaar en schiet te hulp.

Het zal velen verbazen hoeveel verhaaltekst zo’n op het schrijven gerichte week kan opleveren.

Deze cursus is niet bedoeld voor fantasy en science fiction verhalen.

De deelnemers arriveren op zondag 9 juli na 14.00 uur. ’s Avonds dineert u met elkaar en de docent. Maandag 10 juli  begint de cursus die vijf dagen duurt tot en met vrijdag 14 juli. Vertrek: zaterdag 15 juli na het ontbijt. Gedurende de cursusdagen zorgen wij voor heerlijke maaltijden en voor een comfortabel verblijf.

Aanmeldingsformulier